Sunday, June 29, 2014

Kehilangan Dora meruntun jiwa.

Assalam and hi, folks.

Salam Ramadhan Al-Mubarak.
Today is the first day of Ramadhan. Alhamdulillah. Bertemu lagi kita ye. :)
Berpuasalah dengan niat kerana Allah Taala. Kalau rasa niat nak turunkan berat tu, sudah2 lah. Kalau kau nak berdiet, sebelum puasa tu pun boleh berdiet. Tapi kau ikut nafsu sangat kann. Hihi.
Diharap Ramadhan kali ni akn membawa keberkatan dalam hidup dan ibadah. Mudah2an segala amal baik dan ibadah kita diterima disisiNya. InsyaAllah :)

Dora dah hilang. Hoho.
Sedih? Eh haruslah! Anak aku kot. Huu.
Dora - a sugarglider (taktau google ok), didapati hilang dari radar pada 18 Jun 2014.
Mungkin - kemungkinan besarlah - dia mengalami stress. Sebab apa? Sebab mungkin aku tak layan dia sgt.
No, I seriously never meant to do that. In fact, aku tak pernah abaikan dia. Sungguh T__T
Mungkin cuma masa tu aku, suami aku and mak aku demam yang tersangat lah teruknye, sampai we couldn't depend on each other.
So, Dora nampak aku tak layan dia, dia pulak nak keluar dari sangkar masa tu, memang aku tau.
Tapi apakan daya, aku hanya mampu memandang. Aku cuma fikir masa tu nak rehat kejap, later baru keluarkan dia.
Then dia tenung je aku. Memang nampak sangat kesayuan mata dia memandang aku. Aku tau dia pun sedih tengok aku berkeadaan macam tu. Huhu.
Tak lama lepas tu, aku lepaskan dia keluar. Maka bergelinjang la dia naik atas rak almari tu.
Sampai lah ke malam, tak masuk2 sangkar.
Aku dah panik dah. Lagi panik, bila keesokkan harinya dia tak masuk2 jugek.
Fyi, Dora is the smartest suggie I ever had. She knows where the shelter and her own food is. Hoho.
Laa ni, hilang dah.
Aku redha dah. Mungkin Tuhan tarik razeki aku bersama Dora untuk memudahkan majlis perkahwinan kakak aku nanti sebab time tu, for sure Dora tak akan ada siapa nak jaga.
Tak apa lah.
Aku bersyukur sebab dapat jaga Dora dari kecil. Hanya dapat bersama selama 9 bulan je. Alhamdulillah.

To Dora Ashiela,
Mama will always love you. Thank you for bringing joy to our lives. You were indeed our little flower that bloomed in our hearts.
Thank you, Allah for Dora :')

And now, cukup sudah, sampai disini sahaja. Aku tak nak lagi membela apa2 jenis binatang peliharaan. Huhu.
Ciao!

2 comments:

Ameera Shakila Sapian said...

Dora hilang??? Maigadddd..xpela. boleh beli baru..hee

Sya A. said...

Tak nak beli baru dahh. cukup sudahh hahahah